Nieuwe toplaag voor Zwevegemstraat in Otegem en Otegemse Steenweg in Deerlijk.

Nieuwe toplaag voor Zwevegemstraat in Otegem en Otegemse Steenweg in Deerlijk.

Geplaatst op 30-11-2021

De fietspaden in de Otegemse Steenweg in Sint-Lodewijk en de Zwevegemstraat in Otegem hebben een nieuwe toplaag gekregen. De betonfietspaden kregen een slemlaag, wat het rijcomfort en de veiligheid verbeterd.

“Lettenhofpark krijgt stilaan vorm”

“Lettenhofpark krijgt stilaan vorm”

Geplaatst op 29-10-2021

Met de afwerking van de ophoogwerken is de realisatie van het Lettenhofpark in Zwevegem-Knokke een stap dichterbij. De komende maanden staan nog heel wat werken op het programma om dan op 1 november 2022 de eerste boom te planten op het nieuwe kerkhof om dit officieel te openen.

"Actieplan Samen pakken we armoede aan in Zwevegem wordt verder uitgerold".

Geplaatst op 14-10-2021

Marc Claeys (SAMEN !) schepen van armoedebestrijding: ”Het voorbije coronajaar heeft ons de kwetsbaarheid van sommige inwoners duidelijk gemaakt.”

"Brugfiguur moet de kloof tussen onderwijs en de welzijnssector helpen verkleinen".

Geplaatst op 30-04-2021

“Ook in Zwevegem daalt de kansarmoede niet. De aanstelling van een brugfiguur kan noden van kwetsbare kinderen binnen de schoolomgeving detecteren en zichtbaar maken.”

"De gele doos, de snelste weg naar je medische info".

Geplaatst op 09-04-2021

Ook de gemeente Zwevegem wil “de gele doos” introduceren en vroeg daarom een stand van zaken over dit project aan de schepen van zorg, Marc Claeys (SAMEN !)

"Ook Zwevegem ondersteunt het welbevinden van haar jongeren".

Geplaatst op 01-03-2021

Corona haalt ook de wereld van jongeren flink overhoop. De lockdown en de gevolgen van de coronacrisis vormen een flinke uitdaging voor hen. Het gemeente- en OCMW-bestuur van Zwevegem heeft hier oog voor en brengt, samen met haar partners, laagdrempelige hulp onder de aandacht. Het ‘kzitermee-kaartje’ wijst jongeren de weg.
 

"Vaccinatiecentrum Zwevegem drukt play-knop in".

Geplaatst op 13-02-2021

Het vaccinatiecentrum in Zwevegem is er klaar voor. De eerste vaccins worden op 22 februari verwacht. Dat betekent dat vanaf volgende week alles grondig wordt uitgetest. Daarna krijgen 29.000 inwoners de kans om zich te laten vaccineren, te beginnen met, conform de vaccinatiestrategie, de +65-jarigen.

"Fietszone vanaf 22 februari van kracht: Geen overgangsperiode meer, de politie kan meteen beboeten".

Geplaatst op 04-02-2021

De belijning wordt aangebracht voor de fietszone in Zwevegem. 18 straten zullen er een aaneengesloten fietszone van zo’n 6km vormen. De fietszone gaat van kracht vanaf 22 februari, en er wordt meteen gecontroleerd én gesanctioneerd. “We hebben méér dan genoeg geïnformeerd op voorhand, en het zal duidelijk zichtbaar zijn ook”, zegt schepen van Mobiliteit Marc Desloovere.

"Gemeentebestuur van Zwevegem werk aan een bufferbekken van 8.000m³".

Geplaatst op 13-01-2021

Samen met de provincie en aannemer Devagro, werkt het gemeentebestuur van Zwevegem aan een bufferbekken van 8.000m³ en een bijkomende groene omgeving aan de Slypebeek op de Kappaertwijk.

"Gewijzigde verkeerssituatie in centrum van Zwevegem".

Geplaatst op 08-01-2021

In het kader van het goedgekeurd parkeer- en circulatieplan en fietszone centrum Zwevegem werd de verkeerssituatie gewijzigd in de Sint-Niklaasstraat en St-Amandstraat.

eerste vorige 1 laatste
Archief